1. In 2009 trupa renunta la serviciile lui Dan Virgil, groove machine-ul fiind preluat de Lucian Ion pt inregistrarile la albumul Mechanical War. Din toamna lui 2010 Alexandru Roata este cooptat in trupa la electronic drums, omul fiind si un computer whiz contribuie in prezent la inregistrarile si masterizarea marterialelor celui de-al patrulea album al trupei in studioul lor Industrial Noise Room, intitulat Zero Pain care va fi gata pana la sfarsitul lui 2011. Piesele, Zero Pain, Thrill si Second Life de pe viitorul album pot fi accesate acum pe site-ul trupei
2. Mekanik Sef lanseaza Mechanical War, cu un sound nou, inregistrat in Industrial Noise Room Studio, se potriveste perfect cu soundul anului 2010 !
3. La 1 noiembrie 2008 a fost finalizat cel de-al 3-lea album al trupei Mekanik Sef. Albumul se numeste Mechanical War si contine 12 piese de electro-industrial in limba engleza . Trei piese noi pot fi ascultate AICI pe site sau pe My Space !
4. Mekanik Sef a inceput lucrul la cel de-al III - lea album al trupei in studiolul lor de inregistrari, INDUSTRIAL NOISE ROOM !
5. Pe data de 5 aprilie 2008 trupa Mekanik Sef a inaugurat propriul lor studio de inregistrari denumit INDUSTRIAL NOISE ROOM dotat cu echipament State of the art . (vezi galeria foto! )
6. Dan Barbulescu (chitara, computer manipullation) a revenit in trupa !
7. In decembrie 2007 Lucian Ion s-a intors din Statele Unite ale Americii !
8. Solistul vocal Lucian Ion pleaca la sfarsitul lunii octombrie 2006 in Statele Unite pentru promovarea trupei peste hotare si realizare de contacte cu alte trupe de gen. 9. Primavara lui 2006 aduce schimbari in componenta trupei . Chitaristul Dan Barbulescu paraseste trupa. Vocalul Lucian Ion preia si postul de chitarist iar Dan Virgil preia pe langa groove machine si programarea clapelor pe scena. Este cooptat ca si collaborator Lucian Pacuraru la chitara bass .